3600 EK GÖSTERGE HAKKINDA

Aslında 3600 sembol olmuş bugüne kadar bu şekilde dillendirilmiş ve bugünlere gelmiş bir mesele. Dillere pelesenk olmasının sebebi Kurucularımızdan tutun da bugüne kadar ki yöneticilerimize kadar arkadaşlarımızın çabası.Bu noktada hepsine teşekkür etmek isterim.

Ancak bizim meselemiz, salt 3600 değil.Örneğin, arkadaşımız KDV iadesi yapıyor serviste bu iadeyi yapabilmesi için mükellefi inceliyor. Bakın yetkisi yok ama fiiliyatta İNCELİYOR.
Örneğin, arkadaşımız tarama kontrol servisinde mükellefin defterlerini, yetkisi yok ama fiiliyatta İNCELİYOR.
Örneğin arkadaşımız denetim kontrol servisinde sektörel bazda mükellefin faturalarını, yetkisi yok ama İNCELİYOR. Peki resmiyette yetkisi olmasa da bu incelemeler nasıl dikkate alınıyor. Yetkisi olan Müdürlerimizin imzası sayesinde.

Niyetim İdarecilerimizi eleştirmek değil yanlış anlaşılmasın hepsi bu teşkilatta ömürleri geçmiş emek vermiş ve geldikleri yerleri sonuna kadar hakeden insanlar. Ancak noluyor biliyor musunuz.
Bizim arkadaşlarımız sınavlara tabi tutuluyor tabiri caizse mevzuat yutturuluyor memleketi dolaşıyor 2 senede bir yeri değiştiriliyor ömrünü bu mesleğe adıyor ya işte o arkadaşımız değer görmeyedursun bizim merkez uzmanı arkadaşımız istemesi halinde 5 yıl çalıştıktan sonra Müdür olarak atanabiliyor.
Bizim itirazımız buna. Yani MERKEZ-TAŞRA AYRIMINA.

Öte yandan mükellef olmadan Vergi olmaz. Gerçekten de mükellefiyet tesis ettirilmeden Vergi borcu doğmaz. Odak noktamız öyleyse MÜKELLEF ve UYGULAMA. Peki bu vatandaşı uygulama konusunda aydınlatan kim ya Uygulamadaki aksaklıkları bilen?

Vergi Daireleri yani Gelir Uzmanları. O yüzden Vergi Dairelerine yapılan yatırım mükellefe yapılan yatırımdır.Mükellefin gelişmesi Vergi bilincinin yerleşmesi ise topyekün ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır.

Biz buna Yapısal Dönüşüm diyoruz. Gelir Uzmanları buna hazır Gelir Uzmanları buna gönüllü.

Bugün değilse bir gün muhakkak. Biz buna inandık siz de inanın ve sahip çıkın mesleğinize.

Saygılarımızla.