01.04.1965 KIRŞEHİR/Çiçekdağı doğumlu olan Bekir ACAR 01.04.1990 tarihinde Konya Defterdarlığı bünyesinde Mevlana Vergi Dairesinde Yoklama Memuru olarak işe başlamıştır.1997 yılında Anadolu Üniv. Sosyal Bilimler (Önlisans) bölümünden mezun olan ACAR, 2007 yılında Anadolu Üniversitesi İsletme (Lisans) bölümü ve 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü(Önlisans) mezunu olmuştur.Ayrıca 2013-2015 yılları arasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana bilim dalında ‘’Yerel Yönetim ve Siyaset Bilim Dalı ‘’ile ‘’Yerel Yönetimlerde Yolsuzluğu Önlemede Yönetişim Yaklaşımı’’ konularında tezsiz Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

Mesleki alanda 1993-1995 yılları arasında Ankara Maliye Kursunda eğitim görmüş olup 1998 yılında VHKİ, 2008 yılında Gelir Uzmanı olmuştur.Bunun yanı sıra başta Uzlaştırma sertifikası, Bilirkişilik belgesi, Eğitici Eğitimi Belgesi olmak üzere birçok sertifika ve Teşekkür Belgesi sahibidir.Evli ve 4 çocuk sahibidir.