GİB 5345 Sayılı Teşkilat Yasası Kaldırıldı.

Değerli Meslektaşlarımız
Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yönetim anlayışının yeniden yapılanması kapsamında Maliye Bakanlığımıza bağlı kuruluş olarak faaliyet gösterir iken, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile beraber Gelir İdaresi Başkanlığımızın 5345 sayılı teşkilat yasasının ilgili maddelerinin kaldırılmasına müteakip henüz kamu mali yönetimindeki yeri henüz tam olarak belirlenmemiş olup yeni çıkarılacak

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile netleşeceği düşünülmektedir. Bununla beraber Gelir İdaresi Başkanlığımızda en büyük paydaşlardan olan Gelir Uzman ve Yardımcıları olarak “Önceliğimiz Ülkemiz” anlayışı ile merkez birimlerimizden, taşranın en uç birimine kadar bir çok kritik yerde gece gündüz yoğun bir tempoda özveri ve fedakarlık ile devletimize ve milletimize hizmet etmektedir. Başkanlığımızın büyük projelerinin hem hazırlanması hem uygulanması hem de geliştirmesi anlamında önemli bir hizmeti büyük bir sorumluluk ile yerine getirmektedir. “ Güçlü Ülke Güçlü Gelir İdaresi” anlayışı içerisinde Bakanlığımız ve Başkanlığımızın merkez bütün üst düzey yöneticileri başta olmak üzere , Vergi Dairesi Başkanlarımız Grup Müdürleri, Müdürlerimiz Müdür Yardımcılarımız Şefler Memurlar Hizmetliler Şoförlerimiz ile ile beraber bir büyük bir aile olarak uyum ve bütünlük içerisinde hizmet etme gayreti içerisindeyiz.. Bu bağlamda hiç bir zaman hiç bir kesim ile çatışma içerisinde olmadık olmayacağız. Başkanlığımız ile hiç bir zaman karşı karşıya gelmek istemedik ancak çözemediğimiz noktalarda yasal hakkımızı kullanmak zorunda kalarak davalar açmak durumumda kaldık. En son Anayasa Mahkemesinde Merkez ve Taşra Uzman ayrımıza ilişkin iptal davası görüşülmekte olup, 11 Temmuz 2018 tarihinde toplanarak gelir uzmanlarının geleceği konusunda karar vermeye çalışmış ancak konunun hassasiyeti açısından karar için sonraki bir tarih belirlenmiştir. Bizler mahkeme nezdinde Başkanlığımız ile karşı karşıya gelmekten hicap duyuyoruz. Çünkü biz büyük bir aile olduğumuzun bilinci içerisinde hareket etmekteyiz. GUYADER olarak Gelir Uzmanlarının özlük ve mali hakları için 10 yıldır değerli üyelerimizin desteği ile mücadele etmeye çalışmaktayız. Değerli meslektaşlarımızın desteği ile yoğun bir süreci beraber ördük. Gazete ilanımız haberlerimiz tv ropörtajları ile mağduriyetimizi dile getirmeye çalıştık. Sosyal medya üzerinden etkinliklerimiz oldu. Hak arama sürecimiz önceliği diyalog olmaz ve yasal zemini ve hassasiyetleri dikkate alarak devam edecek ve herkesin sözcüsü olacağız. Gelir Uzmanları olarak bizim inancımız odur ki tarihsel bir dönem yaşamakta olduğumuz, Devletimizin yeniden yapılandırmasında yeni çıkarılacak kararnameler ile Gelir İdaresi Başkanlığımızın hakettiği statüye kavuşurken yıllardır özlük ve mali hakları görmezden gelinen gelir uzmanlarının mağduriyetinin dikkate alınarak merkez taşra ayrımı haksızlığının giderileceğini düşünüyoruz. Yeni atanan Bilgili,Genç, Dinamik Bakanımız Berat ALBAYRAK’ın enerjisini çalışanlarına yansıtacağını bununla beraber Maliye tarihinde Lider bir bakan olarak yerini alacağı beklentisini taşımaktayız. Bu mihmalde Bakanımızın yeni görevinin başta Ülkemize ve kendisine hayırlı olmasını dilerken,. Ülkemizin geleceği ve Başkanlığımızın başarısı için 24 500 gelir uzmanı ile kendisine her türlü desteği elimizden geldiğince vereceğimizi GUYADER yönetimi olarak KAMUYONA beyan ve ifade ederiz. Saygılarımızla