Kararnameler Ayet Değil Değişmez Olsun

Değerli Meslektaşlarımız

Biliyoruz ki yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taleplerimizi dikkate alınmadan bizleri görmezden gelerek hazırlanmıştır. Bu durumun bizlerde bir moral bozukluğu yarattığını biliyoruz.

Ancak Gelir Uzmanlarının haklı talepleri noktasında dernek olarak her türlü girişimde bulunacağımızı, çalışmalarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Yılgınlık yok. Haklı taleplerimiz için birliktelik ve daha sıkı sarılmak var. Bizler bu yola 23 500 kişinin vebali ile çıktığımızı biliyoruz. Kamuoyu oluşturmak için meslektaşlarımızı yapacaklarımız konusunda bilgilendirerek taleplerde bulunduk. Ve gördük ki çok büyük sendikaların bile yapamadığı birlikteliği Gelir İdaresinde Gelir Uzmanları olarak sağladık. Herkes elinden gelen desteği gösterdi. Bizlerde üzerimize düşen ve söz verdiğimiz bir çok şeyi yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte dilimize ve uslübümüze dikkat ettik. Etmek zorundaydık. Gazete ilanımız eleştirildi vs felan… Ama bizler bize ayak bağı olan gaza getirmeye çalışan hiç bir kesim ve kişiye prim vermeden belli ölçülerde haklarımızı her platformda savunma gayreti içinde olduk. Bu düzenlemeler yeni devlet sisteminin çatısını oluşturan önemli düzenlemelerdir. Ancak değişmez “Alın yazgısı ” şeyler değildir. Bundan sonra projeler ile öneriler ile yolumuza devam edeceğiz. Her kesimden gelecek makul yapıcı eleştirilere ve önerilere de açık olacağız. Bu nedenle daha soğukkanlı hareket etmeliyiz. Bizler her zaman diyalogdan yana olduk ama monolog cevaplar aldık. Yıkıcı dil kullanmak kolay ama sonuçları daha ağır olabiliyor. Sonuç alma noktasında dil ve uslübumuzu her zaman koruyacağız çünkü bizler Gelir Uzmanlarına yakışır vizyon ile hareket etmeliyiz. Bu her şeyi kabul edeceğimiz anlamına da gelmez. Bundan sonra hizmet vermeye devam edeceğimiz Bakanlığımız Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK kendisine hayırlı olsun nitelliğinde çiçeğimizi ve randevu talebimizi ilettik. Sayın bakanımıza meramımızı anlatmak adına randevu talebimiz olumlu karşılanırsa yönetim olarak beraberce yüz yüze anlatacağız, eğer sesimiz duyulmaz ise gelecek günlerde bir twettir etkinliği ve gerekirse bir gazete ilanı ile kendisine ulaşacağız. Bizler bu teşkilatın en temel öğesiyiz. Bizleri görmezden gelen sağır kulaklara sesimizi duyurmak anlayışla mücadele ediyoruz. Bizler ülkemiz için milletimiz için hizmet ediyoruz. Büyük Ülke Güçlü Türkiye anlayışına sahip gelir uzmanları olarak büyük bir özveri ve fedakarlık ile hizmet edeceğimizi Gelir İdaresi Başkanlığımız için elimizi değil Gelir Uzmanları olarak bedenimizi taşın altına koyacağımızı ifade ettik. Bizler Gelir İdaresinin en temel öğesi olan Gelir Uzmanları olarak görev tanımımızın yapılmasını daha nitelikli işler yaparak ülkemizin maliye politikasına katkı sağlamak ve vergi sisteminde daha etkin işler yapmak istiyoruz. Bu anlayışla beraber hak ettiğimiz özlük haklarımızı da talep etmemiz en doğal sonuçtur. Bundan sonraki süreçte Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının oluşturduğu Dernekler özellikle aynı kariyer mesleğimiz için beraber hareket ettiğimiz YGUD başta olmak üzere her türlü Sendika ve sivil toplum kuruluşları ile beraber ve koordineli bir şekilde hareket edeceğiz. Oluşturacağımız platformlarla süreci daha sıkı takip ederek zamanında görüşlerimizi karar meciilerine ulaştıracağız.Bu noktada siz üyelerimizin daha çok desteğine ihtiyacımız olacak. Bir ustanın sözü ile bitirelim ENSEYİ KARARTMAYIN… Saygılarımızla;